Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Calamiteiten en Crisisbeheersing
< Terug naar lijst

€ 4.385 - € 6.058 bruto per maand (Schaal 11)

Risk Officer crisisbeheersing

Solliciteren

Je komt binnen op een plek waar veel in ontwikkeling is. We bouwen samen aan een recent opgerichte afdeling Calamiteiten & Crisisbeheersing. Jij gaat aan de slag als Risk Officer crisisbeheersing, een centrale functie binnen de afdeling. Je houdt je bezig met het real-time monitoren en beoordelen van crisisdreiging die toeneemt door klimaatverandering (extreem weer) en door de groeiende dreiging van cyber, terrorisme en hydride oorlogvoering. Je maakt hierbij gebruik van voorspellingsmodellen en ondersteunende informatiesystemen die we ontwikkelen samen met onze kennispartners.

In de koude fase (als er geen crisis is) focus je op scenario-analyses, strategievorming, operationeel water(crisis)management, en het ontwikkelen van trainingen voor nieuwe crisisprofessionals. In de warme fase (met crisisdreiging) gebruik je jouw kennis in de informatievoorziening ten behoeve van de operationele crisisbestrijding. Bijvoorbeeld door gebiedsbeheerders te instrueren of door (bestuurlijke) besluitvorming voor te bereiden aan de hand van scenario analyse. De taken strekken zich uit, van het coördineren van wateroverlast- en droogtebestrijding tot het voorkomen van maatschappelijke ontwrichting als gevolg van overstroming, cyberaanvallen en terrorisme.

Je bent een analytisch, creatief en nieuwsgierig persoon met een technisch inhoudelijke focus. Daarnaast besef je dat je niet alle kennis in huis hoeft te hebben en weet precies bij welke experts je moet aankloppen voor aanvullende informatie.

Je maakt het verschil door:

  • Een technische masteropleiding afgerond en wil je verdiepen in het domein van het water management.
  • Ervaring met modelvorming (het modelleren van dynamische waterprocessen) en (water)systeemanalyse. Met jouw analytisch vermogen en kritische vraagstelling werk je gedetailleerd diverse scenario's uit.
  • Enige kennis van (en ervaring met) programmeren, bijvoorbeeld met Python om op termijn mee te kunnen bouwen aan onze informatieplatforms.
  • Talent om informatie duidelijk en compact over te brengen aan een divers publiek, zowel mondeling als schriftelijk. Dankzij jouw pragmatische benadering kom je met doordachte ideeën die je effectief binnen de organisatie communiceert.

  • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Delen wel! 
  • Een screening en/ of assessment kan onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.  
  • Sluitingsdatum: 23 september 2024. 
Vacature delen op:
Vacaturetype / functietype:
Contract
Werkuren:
Fulltime
Contactpersonen:
Annemieke Doornbosch
tel.: 072 5828787
Bedrijfspagina:
http://www.hhnk.nl
Terug naar boven