Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Vergunningen, Handhaving, Inkoop, Juridisch en Grondzaken
< Terug naar lijst

€ 3.562-€ 4.774 bruto per maand (Schaal 9)

Vergunning- verlener

Solliciteren

Als adviseur vergunningen toets je vergunningaanvragen vanuit diverse vakgebieden. Denk hierbij aan aanvragen voor bouwen in- en rond waterkeringen, aanleggen van dammen, het dempen van sloten, peilwijzigingen, onttrekken en lozen van grondwater en andere lozingen. Je houdt daarbij goed contact met de aanvrager en andere betrokken partijen.

Je denkt mee, adviseert en overlegt over plannen en uitvoeringsvragen met collega's, bedrijven, particulieren, gemeenten, provincie, RWS en specifieke doelgroepen zoals natuurorganisaties. Ook neem je deel aan projecten en interne of externe overleggroepen. Hierbij houd je met open blik rekening met de relevante belangen.

Door de komst van de Omgevingswet verandert komende jaren veel op het gebied van vergunningverlening. Je bent in staat deze ontwikkelingen te vertalen naar de dagelijkse praktijk en werkt hierbij nauw samen met andere overheden. Je volgt relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied en vertaalt deze naar je eigen werkzaamheden.

We zoeken een enthousiaste collega die in korte tijd inzetbaar kan zijn. Daarom is het belangrijk dat je al ervaring hebt in de watersector en/of als vergunningverlener bij een overheidsorganisatie, of dat je een relevante hbo-opleiding hebt afgerond. Studies die goed aansluiten zijn bijvoorbeeld: Civiele Techniek, Climate Studies, Land- en Waterbeheer, Watermanagement of Earth & Economics.

  • Je haalt werkplezier uit samenwerken.
  • Een oplossingsgerichte en proactieve werkhouding.
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden.
  • Een verfrissende -en nieuwsgierige blik op zaken.
  • Je hebt affiniteit met bestuurs- en omgevingsrecht.
  • Je weet belangen van betrokkenen goed af te wegen.
  • Kennis over (zandige) waterkeringen en kabels en leidingen is een pré.


Cluster Vergunningen
 is onderdeel van de afdeling VHIJG (Vergunningen, Handhaving, Inkoop, Juridische Zaken en Grondzaken). Het cluster vergunningen bestaat uit ongeveer 15 medewerkers die samen met specialisten uit de organisatie meldingen afhandelen en vergunningen verlenen voor initiatieven in ons werkgebied. 

  • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Delen wel!
  • Per 1 juli 2024 CAO verhoging CAO Werken voor Waterschappen. 
  • Een screening en/ of assessment maakt onderdeel uit van het sollicitatieproces.
  • Omdat we graag direct in gesprek gaan met interessante kandidaten hebben we geen sluitingsdatum in de vacature staan. We zullen de vacature sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden.
Vacature delen op:
Vacaturetype / functietype:
Contract
Contactpersonen:
Annemieke van der Eng- Verduin
tel.: 072-5828411
Bedrijfspagina:
http://www.hhnk.nl
Terug naar boven