Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Financiën, Control en Belastingen (FCB)
< Terug naar lijst

€3.562-€5.376 bruto per maand (Schaal 9-10)

Coördinator P&C cyclus

Solliciteren

Als Coördinator P&C cyclus, ook wel afdelingssecretaris ben je de rechterhand van het MT van de afdeling FCB. Zo voer je in goed overleg met de afdeling de coördinatie uit op de planning en control cyclus (MJP, begroting, concernrapportages, jaarrekening, afdelingsplan). Je vraagt kritisch door op de cijfermatige aspecten en teksten en stelt memo's op waarin je de de belangrijkste afwijkingen toelicht. Je werkt hierbij nauw samen met de business controller. Je draagt bij aan het verbeteren van diverse processen en het tijdig beschikbaar stellen van de juiste managementinformatie aan het management van de afdeling. 

Als Coördinator P&C cyclus ben je in meer of mindere mate betrokken bij alles wat er binnen de afdeling FCB speelt. Je bent het aanspreekpunt en vraagbaak voor de collega's van de afdeling als het gaat om bijvoorbeeld werkafspraken en processen en denkt mee over waar ze hun informatie kunnen vinden. Zo houd je zicht op contracten, bestellingen en inhuurbudgetten. Ook denk je mee in het optimaliseren van processen en doe je verbetersuggesties. Denk hierbij aan processen zoals risicomanagement, contractmanagement, inkoop en informatiebeveiliging. 

Ook bereid je het MT FCB voor, stuur je actief op de planning en actielijst en zorgt dat de besluitvorming soepel verloopt. Indien nodig bewaak je de logistiek en kwaliteit van voorstellen uit de afdeling voor het managementberaad, directie en bestuur. Ook help je bij het organiseren van bijeenkomsten en verzorg je de FCB-nieuwsbrief. 

Deze werkzaamheden zijn deels planmatig maar ook vaak ad hoc. Je vindt het leuk om meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden, je bent flexibel en je houdt van de afwisseling die dat met zich meebrengt. 

Je vindt het leuk om veel te schakelen en behoudt hierin het overzicht. Je weet waar je moet zijn voor bepaalde vragen, je kent je stakeholders en de complexiteit van de organisatie. Je legt makkelijk verbanden, werkt gestructureerd en planmatig en je hebt belangstelling voor financiën en cijfers. Nieuwe onderwerpen en processen kan je snel doorgronden, procesmatig denken is één van jouw sterke kwaliteiten. Je gedijt bij zelfstandig werken en hebt een sterk analytisch vermogen. 

Verder: 

  • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur richting financiën of bedrijfskunde. 
  • Je neemt graag het initiatief, houdt van aanpakken, denkt altijd een stap vooruit en onderneemt actie als je signaleert dat een proces niet goed loopt. 
  • Je kunt goed samenwerken met uiteenlopende mensen en speelt een verbindende rol. 
  • Je kunt goed organiseren, deadlines zie je als een uitdaging en ook in hectische situaties behoud je het overzicht. 
  • Je hebt een aantoonbare belangstelling voor proces- en kwaliteitsaspecten van een organisatie. 

 

  • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Delen wel! 
  • Per 1 juli 2024 CAO verhoging CAO Werken voor Waterschappen.
  • Een screening en/ of assessment kan onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces. 
  • Sluitingsdatum: 26 mei 2024. 
Vacature delen op:
Vacaturetype / functietype:
Contract
Contactpersonen:
Annemieke Doornbosch
tel.: 072-582 87 87
Bedrijfspagina:
http://www.hhnk.nl
Terug naar boven