Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Waterproef
< Terug naar lijst

maximaal €67.953, - bruto (incl. 21% IKB) per jaar

Ecologisch adviseur

Als ecologisch adviseur ben je verantwoordelijk voor projecten van Waterproef op het gebied van natuurwetgeving. Wij doen ecologisch onderzoek in het kader van de Omgevingswet voor verschillende waterschappen in Noord-Holland, Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Het gaat hierbij vooral om projecten die door de waterschappen worden uitgevoerd vanwege waterkwaliteit of waterveiligheid, waarbij natuur vaak een belangrijke rol speelt. 

Stichting Waterproef een ketenpartner, voeren alle bemonsteringen en analyses uit voor deze waterschappen en daarnaast verrichten we innovatief onderzoek, voeren we projecten uit en leveren advies. Het onderzoek wordt geheel onafhankelijk uitgevoerd ten behoeve van de kwaliteit van het oppervlaktewater, controle van rioolwaterzuiveringsinstallaties, van lozingen van bedrijven en instellingen en waterbodemonderzoek. Waterproef is gevestigd te Edam en er werken ruim 70 medewerkers.

Je hebt contact met onze opdrachtgevers, adviseert over het benodigd onderzoek, voert veldwerkzaamheden uit en stelt hiervoor rapportages op. Als ecoloog adviseer je daarnaast over de verantwoording aan de Omgevingswet, zoals dijkverbeteringen, watersysteemaanpassingen en renovaties van gemalen en drinkwaterproductielocaties, maar ook bij andere ecologische vraagstukken, zoals beheer. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie, planning, inhoudelijke afstemming en geeft terugkoppeling naar de opdrachtgevers. Naast het opstellen van rapportages en het geven van advies, ben je ook regelmatig in het veld te vinden. Zo doen wij onder andere onderzoek naar: Ringslang, (broed)vogels, Rugsteeppad en meer. Bij het onderzoek naar kleine marterachtigen werken we met wildcamera's. Ook zijn wij als waterschapslabaratorium innovatief bezig op het gebied van eDNA. Wij bemonsteren en analyseren o.a. de waterspitsmuis, noordse woelmuis, heikikker, kwabaal en exoten zoals rivierkreeften en muskusrat.

Je bent een vakspecialist en in staat om goed samen te werken. Deskundigheid en overtuigingskracht worden daarbij gewaardeerd. Je beschikt over een proactieve houding en een passie voor ecologie. Je bent sociaal en communicatief vaardig. Je bent bereid om jezelf en de organisatie verder te ontwikkelen.
Daarnaast vragen we: 

  • Een HBO/WO opleiding in de richting biologie of bos- en natuurbeheer.
  • Relevante werkervaring als ecologisch adviseur is een pré.
  • Uitstekende kennis van de natuurwetgeving, natuurbeleid, soortenkennis en de daarbij behorende onderzoeksmethodiek.
  • Goede veldkennis op het gebied van flora en fauna: ervaring met ecologisch  onderzoek en de praktische uitwerkingen hiervan.
  • Het zelfstandig kunnen uitvoeren van projecten. Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden om opdrachtgevers goed te adviseren en om ecologische toetsingen uit te kunnen voeren.
  • Ervaring met vleermuis- en cameravallenonderzoek en eDNA analyses is een pré.
  • Ervaring met GIS, Aerius is een pré.
  • Je beschikt over een rijbewijs B.

Het team.: tijdens je werkzaamheden heb je vooral binnen Waterproef te maken met twee vaste collega's. Daarnaast werk je nauw samen met de ecologen en biologen van HHNK en Waternet

Wij bieden:

Een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal €67.953, - bruto (incl. 21% IKB) per jaar bij een volledig dienstverband van 36 uur per week (functieschaal 9).
Het IKB is een toeslag van 21% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris en kun je gebruiken voor het kiezen van een aantal arbeidsvoorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of ervoor kiezen dit bedrag uit te laten betalen.

Omdat wij persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit belangrijk vinden, krijg je hiervoor een Persoonsgebonden Budget van € 6.000, - per vijf jaar en bieden wij veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je ontvangt een woon-werk verkeer vergoeding.

Meer informatie:

Stichting Waterproef wil de diversiteit van haar personeelsbestand vergroten. We discrimineren niemand op basis van leeftijd, geslacht, nationaliteit, ras of etnische afkomst, religie of seksuele geaardheid. We moedigen daarom sollicitaties aan die de organisatie een betere afspiegeling van de Nederlandse samenleving kunnen maken. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Francien Kardinaal (afdelingshoofd) te bereiken via telefoonnummer 06-30471796.

Je reactie:

Je schriftelijke sollicitatie met motivatiebrief en curriculum vitae, kun je tot 30 april 2024 richten aan de Stichting Waterproef, t.a.v. de heer R. Dammers (HR-manager): r.dammers@waterproef.nl.

Kies hieronder een afdeling om je sollicitatie te starten:
Vacature delen op:
Vacaturetype / functietype:
Contract
Contactpersonen:
Robert Dammers
tel.: 072-582 84 01
Bedrijfspagina:
http://www.waterproef.nl
Terug naar boven