Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Waterketen
< Terug naar lijst

€ 4.775 - € 6.698 bruto per maand (Schaal 12)

Clusterhoofd kwaliteit & milieu, afdeling waterketen

Solliciteren

Je geeft dagelijks leiding aan een team van specialisten, technologen, adviseurs, databeheerders, regie- en procesoperators en teamleiders; in totaal circa 53 fte. Het cluster Kwaliteit & Milieu is verantwoordelijk voor een optimale procesvoering van rioolwaterzuiveringenhet transport van afvalwater en het drogen van het zuiveringsslibEr wordt nauw samengewerkt met de andere clusters en afdelingen binnen HHNK en met de ketenpartners zoals gemeentenomgevingsdienstenPWN en HVC. 

  • De komende jaren komen er in de waterketen vele ontwikkelingen samen: grote woningbouwopgaven, strengere wetgeving zoals de KRW en de nieuwe Richtlijn stedelijk afvalwater én de realisatie van een circulaire Waterketen; ofwel de Grote Verbouwing van de Waterketen. En dit terwijl de “winkel” 24/7 open moet blijven. Dit vraagt om het maken van keuzes als clusterhoofd K&M terwijl niet altijd alle informatie voorhanden is. 
  • In de komende twee jaar sta je samen met je collega’s aan de lat om de slibdrooginstallatie tot sluiting te onderhouden, de taken over te dragen aan de HVC  en de ontmanteling daarvan te begeleiden. Het clusterhoofd vertegenwoordigt op operationeel en tactisch niveau HHNK in deze overdrachtsoperatie richting HVCNa de overdracht ben je verantwoordelijk voor het beheren van het contract met HVC. De bestuurlijke en financiële gevolgen van deze overdracht zijn groot in de huidige oververhitte slibmarkt. 
  • Het verder optimaliseren van de processenDe noodzaak hiertoe moet worden gezien in het licht van de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van het verlagen van de emissies (steeds strengere milieunormen) en het beperken van het energieverbruik (KEP doelstellingen). Dit vraagt om een integrale clusteroverstijgende benadering en het clusterhoofd K&M heeft in deze een initiërende en samenbrengende taak. 

Je bent lid van het managementteam van de Afdeling waterketen dat integraal verantwoordelijk is voor het beleid en de toekomstbestendigheid van de afdeling. Je maakt onderdeel uit van het platform van leidinggevenden van HHNK en denkt actief en kritisch mee in veranderingen ter verbetering van de gehele organisatie. 

Een verbindende, resultaatgerichte leidinggevende die een werkklimaat creëert waarin medewerkers het beste van zichzelf laten zien. Je beschikt over een afgeronde HBO- of WO- opleiding en hebt kennis van processen en bij voorkeur voor zuiveringsprocessen. Je hebt ruime ervaring met het leidinggeven aan specialisten en vakmensen. Je kent de overheid en hebt een goed gevoel voor politiek- en bestuurlijke belangen. Je bent een voorbeeld in het omgaan met veranderingen en innovatie. 

Je maakt het verschil door jouw: 

  • Duidelijke en coachende leiderschapsstijl waarbij je medewerkers motiveert en inspireert om hun talent te tonen, te ontwikkelen en de verantwoordelijkheid belegt waar het hoort. 
  • Netwerkkwaliteiten waarmee je makkelijk en (pro)actief verbinding legt zowel in- als extern. 
  • Doorzettingsvermogen en energie om met een frisse, creatieve en geïnteresseerde blik de processen kritisch onder de loep te nemen en ingezette trajecten in te bedden en te bestendigen zonder dat je in de verleiding komt je te veel in de inhoud te verliezen.  
  • Analytisch vermogen, je houdt overzicht op de hoofdlijnen, legt verbanden en weet waar de risico's zitten. 
  • Besluitvaardigheid en daadkracht ook al beschik je niet over alle informatie. 
  • Vermogen je medewerkers mee te nemen in de gevolgen van technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. 
  • Affiniteit met data en data-gedreven werken. 
  • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Delen wel!
  • Een screening en/ of assessment kan onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces. 
  • Sluitingsdatum: 30 april 2024
Vacature delen op:
Vacaturetype / functietype:
Contract
Contactpersonen:
Annemieke Doornbosch
tel.: 072-582 87 87
Bedrijfspagina:
http://www.hhnk.nl
Terug naar boven