Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Waterketen
< Terug naar lijst

€3.170-€4.159 bruto per maand (Schaal 8)

Regie-operator

Solliciteren

Als Regie-operator kom je te werken voor de afdeling Waterketen. De kerntaken van de afdeling Waterketen zijn; het transporteren en zuiveren van afvalwater, verwerken van zuiveringsslib en het produceren van biogas en groengas met gemeenten en drinkwaterbedrijven. Daarnaast ook het efficiënt inrichten van de waterketen. Als regie-operator ben je verantwoordelijk voor een optimale procesvoering van rioolwaterzuiveringen en het transporteren van afvalwater.

  • Het bedienen van de verschillende processen vanuit de (centrale) regiekamer.
  • Het oplossen van (proces ver)storingen in samenwerking met collega operators, specialisten, andere vakdisciplines en eventuele derden.
  • Verzamelen, vastleggen en analyseren van data en het opstellen van procesrapportages met o.a. rioleurs, procesautomatiseerders, zuiveringstechnologen.
  • Initiëren, uitvoeren en standaardiseren van procesoptimalisatie en het doen van verbetervoorstellen.
  • Toezicht houden op het vergunningstelsel op de locatie en in het veld.
  • Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het vakmanschap binnen het team door het aansturen, begeleiden en coachen (als leermeester en/of buddy) van de panel operators op de werkvloer.
  • Je bent een sparringpartner voor de specialist proces.
  • Proactief volg je de relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je weet deze om te zetten naar concrete adviezen.

 Het periodiek meedraaien in een storingsdiensten is een onderdeel van je functie.

 

Een dag uit het leven van een Regie-operator:
Het is maandagochtend, na even bijgepraat te hebben met je collega's over het weekend begin je met het voorbereiden van de weekstart. Tijdens dit overleg kijk je  samen terug naar de operatie van vorige week en eventuele storingen vanuit het weekend. De planning voor komende week wordt ook doorgesproken.

Daarna is het tijd voor een ronde langs de schermen en in het veld op een van de hoofd zuiveringen.

De regie-operator loopt ook regelmatig boven de bezetting omdat de Panel-operator met bedrijfsvoering van de zuivering bezig is. Hierdoor heb jij de ruimte voor procesoptimalisatie en kun je werken aan je stertaken zoals bijv. efficiency of geur of tijd hebt om de (jaarlijkse) onderhoudstops voor te bereiden.
Het kan ook zijn dat bezig bent met uitbedrijfname protocollen voor te bereiden voor een de assets. Dit kunnen ook Rioolgemalen zijn omdat je daar ook verantwoordelijk voor bent.

Andere zaken die je aandacht en expertise zouden kunnen vragen zijn, deelname als teamlid van projecten, (logistieke)plan-overleggen, teambezetting, kortom je bent de spin in het web van de operatie.

Na de lunch neem je deel aan het maandelijkse storingsanalyse overleg om aan de reductie te werken van storingen (vanuit de storingsdienst). Dit overleg wordt voorgezeten door de processpecialist en de rioleur.

Je maakt de dag af door bijvoorbeeld een kijkje om de centrale bedrijfsvoeringkamer om een praatje te maken met bijvoorbeeld collega regie-operators.

Je bent een gemotiveerde en proactieve collega op MBO werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde proces technische opleiding (Vapro B, Vapro C, MBO-procestechniek of vergelijkbaar). Je bent bereid om specifieke opleidingen zoals UTAZ (Uitgebreide Techniek Afvalwaterzuivering) en de cursus N&P (Stikstof en Fosfaat verwijdering) te behalen. Op jouw vakgebied ben je een ambassadeur en een inhoudelijke vraagbaak voor collega's die jij coacht en motiveert. Plannen en organiseren gaan jou goed af. Je bent mensgericht en hebt een grote affiniteit met cijfermatig werken.

 
Je maakt een verschil door jouw:

  • Actieve samenwerking met collega's, waarbij je makkelijk verbinding en contact maakt (ook met andere vakdisciplines).
  • Goede communicatieve vaardigheden; je durft verantwoordelijkheid te nemen en hebt een positief kritische houding.
  • Probleemoplossend vermogen; problemen zie je als een uitdaging en je komt met voorstellen om deze op te lossen.
  • Grote mate van flexibiliteit; je vindt het niet erg om in een consignatiedienst te werken en bent bereid om een bijdrage te leveren bij eventuele incidenten.
  • Vaardigheden om collega's te coachen en te motiveren maar ook om inhoudelijk feedback te geven.

 

  • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Delen wel!
  • Een screening en/ of assessment kan onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.
  • Sluitingsdatum: 15-5-2024
Vacature delen op:
Vacaturetype / functietype:
Contract
Werkuren:
Fulltime
Contactpersonen:
Annemieke Doornbosch
tel.: 072-582 87 87
Bedrijfspagina:
http://www.hhnk.nl
Terug naar boven