Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Watersystemen
< Terug naar lijst

€4.385- €6.058 bruto per maand (Schaal 11)

Beleidsadviseur chemische waterkwaliteit

Solliciteren

Als beleidsadviseur chemische waterkwaliteit werk je voor het cluster Kennis & Ontwikkeling binnen de afdeling Watersystemen aan beleid en projecten om onze doelen voor gezond water te realiseren. Je werkt nauw samen met collega's met verschillende expertises aan het programma Kaderrichtlijn Water (KRW). Daarnaast onderhoud je contact met externe partners op jouw vakgebied. Je zet jouw expertise in voor strategische vraagstukken en onderzoek rond chemische stoffen in water(-bodems). Er is veel publieke aandacht voor waterkwaliteit. Het waterschap wordt vaak aangesproken op haar taak als waterkwaliteitsbeheerder. Van jou verwachten we een grote bijdrage in de bestuurlijke en ambtelijke verbinding! Je zult veel samenwerken met de onderzoeker chemische waterkwaliteit. 

  • Je bent de kennisdrager binnen het cluster Kennis & Ontwikkeling op chemische stoffen, het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en waterkwaliteit. 
  • Je coördineert onze inbreng in het Landelijk meetnet gewasbeschermingsmiddelen land- en tuinbouw. 
  • Je volgt intensief Europese en landelijke ontwikkelingen op het gebied van chemische stoffen en waterkwaliteit. Je informeert en adviseert alle stakeholders hierover en je kunt de vertaalslag maken naar de situatie voor ons gebied. 
  • Je adviseert met (beleids-)notities en bestuursvoorstellen de organisatie en het bestuur over de verschillende processen en trajecten die je onder je hoede hebt. 
  • Je draagt bij aan innovatie en kennisontwikkeling op het gebied van schoon en gezond water. 
  • Je brengt je expertise in bij regionale (samenwerkings-) projecten om de chemische waterkwaliteit te verbeteren. 
  • Je onderhoudt een in- en extern (strategisch) netwerk om de samenwerking binnen het waterschap en met regionale en landelijke samenwerkingspartners vorm te geven. 

 

 

Een enthousiaste, doortastende professional met een relevante WO- of hbo-opleiding (zoals milieuwetenschappen, milieutechnologie of milieukunde) en enkele jaren werkervaring in het werkveld van chemische verontreiniging, waterkwaliteitsmonitoring, risicobeoordeling van chemicaliën en strategieën voor milieubescherming. Je hebt affiniteit met de waterwereld en het bestuurlijk krachtenveld. Je hebt ervaring met het ontwikkelen en opstellen van beleidsnotities en met strategisch adviseren. Met jouw drive en verantwoordelijkheidsgevoel volg je beleid en ontwikkelingen rond chemische (opkomende) stoffen op de voet en weet deze in heldere adviezen of concrete acties te vertalen naar de eigen organisatie en hierin pak je het initiatief. 

 

Je maakt het verschil door jouw: 

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, je spreekt de taal van de bestuurder en die van de organisatie en weet verbindingen te leggen. 
  • Capaciteiten om op tactisch -en strategisch niveau te werken waarbij je een goed gevoel hebt voor de politiek-bestuurlijke verhoudingen en je omgeving. 
  • Netwerkende kwaliteiten waarmee je makkelijk verbinding en contact maakt op verschillende niveaus en tussen meerdere disciplines, zowel binnen als buiten de organisatie. 
  • Je bent een stevige professional die positie durft in te nemen en proactief is. 

Cluster K&O Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft een belangrijke rol in de verbetering van de de chemische en ecologische waterkwaliteit in het beheergebied. Wij zetten ons in om de doelen van de KRW te realiseren. In de afgelopen jaren zijn samen met de omgeving al veel verbeteringen gerealiseerd, waardoor vissen steeds beter kunnen migreren, de emissies uit de landbouw afnemen en biodiversiteit op diverse plekken is vergroot. Daarnaast zijn er nieuwe ontwikkelingen die aandacht vragen in relatie tot de waterkwaliteit en opkomende stoffen (zie ook KRW-magazine en Waterplan HHNK – Gezond Water).

 

  • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Delen wel! 
  • Een screening en/ of assessment kan onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces. 
  • Per 1 juli 2024 CAO verhoging CAO Werken voor Waterschappen.
  • Sluitingsdatum: 6 juni 2024. 

 

Vacature delen op:
Vacaturetype / functietype:
Contract
Contactpersonen:
Annemieke Doornbosch
tel.: 072-582 87 87
Bedrijfspagina:
http://www.hhnk.nl
Terug naar boven